Nox Ludi Nieuws    Over Nox Ludi    Pers    Contact
 
 


Over Nox Ludi

Nox Ludi organiseert experimentele evenementen waarbinnen het doel is mensen op een speelse manier de kracht van hun eigen fantasie te laten (her)ontdekken. Samen vormen de bezoekers een tijdelijke mini-gemeenschap. De evenementen zijn altijd interactief van aard en ontstaan uit een cross-over tussen film, beeldende kunst, theater en muziek.

Nox Ludi betekent Nacht van het Spel. De naam is ontleent aan de Homo Ludens, de Spelende Mens. Deze theorie van Huizinga en Constant gaat ervan uit dat het spel de grootste kracht is van de mens. Als volwassene vergeten we de wereld spelenderwijs te ontdekken. Alles lijkt al bepaald, maar juist door ruimte te geven aan het spel, de menselijke nieuwsgierigheid en creativiteit, ontdek je dingen waar je normaal aan voorbij gaat. Tijdens Nox Ludi willen we een wereld creëren waarin alle bezoekers even Homo Ludens zijn.


 
Een aantal principes van Nox Ludi zijn: spel, interactiviteit, samenwerking, bewuste sponsoring/handel en leave no trace. Deze principes voeren we ook in de organisatie van de evenementen door. Zo proberen we milieuvriendelijk te werken en samen te werken met lokale (culturele) organisaties en bedrijven.

ORGANISATIE

Nox Ludi is een initiatief van Gerben Agterberg (animator), Bas de Leijer (filmmaker) en Eva Wijers (beeldend kunstenaar).

Nox Ludi is ontstaan binnen Freewheelers, een groep jonge creatieve ondernemers die samen werken en wonen in het Rotterdamse Blijdorp. Freewheelers is een initiatief van Stichting Freehouse (Jeanne van Heeswijk, Dennis Kaspori). 

 
 

© 2009-2018, Nox Ludi
 
 

 

Museumnacht Blikopener Dobber Kunst voor de Boeg